Anita
Larkens

Over mij

Al zo lang ik mij kan herinneren, schrijf ik. Na school had ik diverse baantjes, waarna ik aan de slag ging als copywriter. Dit heb ik 15 jaar gedaan. Tegelijkertijd volgde ik schrijfcursussen en masterclasses, vooral om met collega-schrijvers in aanraking te komen. Inmiddels schreef ik journalistieke teksten, onder meer voor Tijdschrift Schrijven. Ik gaf workshops Creatief Schrijven en Levensverhalen Schrijven aan jongeren en volwassenen. Ook recenseerde ik thrillers voor Crimezone.

In 2001 verscheen bij Ambo Anthos mijn non-fictieboek De volmaakte vrouw. Werk, succes en identiteit.

In 2013 won ik een thrillerwedstrijd en achtte ik de tijd rijp om met een nieuw manuscript uitgevers te benaderen. Met succes. Eind 2013 werd mijn thrillerdebuut Schaduwdochter door De Crime Compagnie als e-boek uitgebracht. Gelukkig volgde de paperback in januari 2015 en snel daarna, in april 2015, een tweede thriller De betrokkenen.

In juni 2016 werd de bundel ‘Kwade Zaken’ tijdens de Spannende Boeken Weken gepresenteerd. In deze jubileumuitgave van het Genootschap van Nederlandse Misdaadauteurs (i.s.m. CPNB & de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten) is mijn verhaal ‘De eerste moord’ opgenomen.

Mijn derde thriller ‘De dagen’ is in maart 2017 verschenen.

Op 9 februari 2022 verschijnt mijn historische roman ‘Geboortelot’ bij Uitgeverij de Meent.

Ik woon in Bedum bij Groningen, met mijn man en jongste zoon.